Gegužės 18 dieną, jau antrus metus iš eilės, startuoja VšĮ “Triatlono ritmu”, geriau žinomo kaip triatlono klubo “Tritonas” organizuojamas projektas “Triatlonas visiems”, kurio tikslas –  supažindinti vilniečius su Lietuvoje sparčiai populiarėjančia triatlono sporto šaka. Sostinėje vyksiančiose treniruotėse – plaukimo atvirame vandenyje, plento dviračių, bėgimo ir bendro fizinio parengimo – save galės išbandyti kiekvienas vilnietis. Projektas ko-finansuojamas Vilniaus miesto savivaldybės sporto renginių projektų konkurso gautomis lėšomis.

Treniruotes ves patyrę įvairių sporto šakų profesionalūs treneriai  tokie kaip Lietuvos triatlono čempionė Inga Paplauskė, profesionalus dviratininkas Venantas Lašinis ir vienas iš Lietuvos triatlono rinktinės narių bei buvęs Lietuvos plaukimo rinktinės narys Igor Kozlovskij. 

“Triatlono bendruomenė šiuo metu sparčiai auga. Matome didelį potencialą Lietuvoje, tačiau dažnai tenka susidurti su žmonių baime pradėti sportuoti šią sporto šaką. Todėl šio projekto metu, dalyviai kartu su patyrusiai treneriais treniruosis, įgis patirties ir, jei turės noro, bus skatinami save išbandyti projekto metu organizuojamose kontrolinėse varžybose ir oficialiuose renginiuose: Lietuvos triatlono taurės ar Lietuvos triatlono federacijos organizuojamose varžybose” – teigė projekto vadovas Mantas Marcinkevičius. 

2020 m. pradėtame projekte su profesionaliais teneriais vilniečiai sportavo daugiau nei septynis šimtus kartų, susibūrė atskiros triatlono ir dviračių bendruomenės. Dalis pernai metų dalyvių save jau išbandė Vilniuje į pradedančiuosius megėjus orientuotose triatlono varžybose, o kiti ryžosi įveikti ir ilgesnius atstumus.

“2020 m. startavome su tam tikru atsargumu. Tačiau jau po pirmųjų treniruočių pamatėme norinčių dalyvauti žmonių kiekį, todėl jau tada žinojome, kad projektą tęsime. Atsižvelgėme į praeitų metų dalyvių norus ir pastabas, todėl tikimės dar didesnio kiekio susidomėjusiųjų šia puikia sporto šaka, nepaisant ribotų finansinių ir žmogiškųjų išteklių,” – teigė Mantas Marcinkevičius.

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *